Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Pyrovin ® | Ispis |

 top pyrovin2 m

ČISTI KALIJEV METABISULFIT

www.cedar-agro.hr/pyrovin

Što je Pyrovin i čemu služi?

PYROVIN je aditiv (E224) koji se dodaje masulju, moštu ili vinu, a otapanjem u vinu ili moštu razvija 50-60% svoje težine.
Dodatkom 10 g PYROVIN-a u 100 l vina podiže se nivo SO2 za približno 50 mg/l.

PYROVIN dodajemo moštu ili vinu kako bi pospješili njihovo čišćenje, a osim toga otapa polifenole, antioksidacijski djeluje na oksidacijske enzime, neznatno snizuje kiseline, antiseptički djeluje na neželjene bakterije,...

PYROVIN najčešće upotrebljavamo prilikom taloženja mošta, kako bi spriječio djelovanje nepoželjnih (tzv. divljih kvasaca), prije pretakanja vina, te kod otklanjanja bolesti i mana vina.

Zašto Pyrovin ?

 

Pyrovin je ČISTI KALIJEV METABISULFIT (čistoća približno 100 %), te je dokazano najkvalitetniji preparat takve vrste na tržištu.

Neke slične proizvode koji su po cijeni dostupniji kupcima ne odlikuje tako visok postotak čistoće, kao i kvaliteta ambalaže, koja dugotrajno zadržava kvalitetu i svojstva, pa prilikom otapanja u vinu ne oslobađaju dovoljnu količinu slobodnog sumpornog dioksida (SO2) koja je potrebna za održavanje kvalitete i "zdravlja" vina.

Prije dodavanja Pyrovina u vino, preporučamo odrediti potrebnu količinu, laboratorijskom analizom postojećeg sadržaja
SO2 u vinu!

Originalni i legalno uvezeni Pyrovin na hrvatskom tržištu distribuira se u tripleks vrećicama od 10 g (očuvanje kvalitete i svojstava) i u aluminijskim vrećicama u pakiranju od 1 kg.

Generalni uvoznik za Hrvatsku: Cedar agro d.o.o. Novi Marof

Zemlja porijekla: AUSTRIJA

pyrovin_bv10g

PYROVIN
pakiranje 10 g

KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI - PYROVIN 10 g >>

ws_pyrovin_bv1kg_al

pakiranje 1 kg

 

KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI - PYROVIN 1 Kg >>

Pyrovin za bijelo vino

Djelatna tvar: Kalijpirosulfit 100%, E 224
Namjena: sumporenje masulja, mošta i vina


Primjena na 100 litara masulja, mošta ili vina:

a) slaba otopina: 0,5 vrećice (oko 5 g) kod masulja, koji mora odstajati neko vrijeme.

b) srednje jaka otopina: 0,75 do 1 vrećice (7,5 do 10 g) za mlada vina slabe kiselosti i takva, koja se potpuno ne bistre i nemaju jasnu boju, nakon vrenja i kod izdvajanja taloga.

c) jaka otopina: 1; 1,5 do 2 vrećice (12 do 20 g) za moštove iz trulog, natučenog i natiskanog grožđa, kao i za takve, koji moraju duže vrijeme ostati slatki, nadalje za mlada vina iz šećerom bogatih moštova prije završetka vrenja, kad treba ostati zadržan ostatak šećera i za vina, koja naginju posmeđivanju, postala su sluzava ili teška, mirišu na mliječnu kiselinu ili su na neki drugi način bolesna ili s manom
.

PROCES PRERADE BIJELOG GROŽÐA I TALOŽENJE MOŠTA

pyrovin_cv10g

 

PYROVIN S TANINOM (za crno vino)
pakiranje 10 g

KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI - PYROVIN S TANINOM 10 g >>

KUPITE U NAŠOJ INTERNET TRGOVINI - PYROVIN S TANINOM 1 kg >>

Pyrovin s taninom
za crveno vino

Djelatna tvar:
Kalijpirosulfit 95% E224, tannin 5 % E181

Primjena na 100 litara masulja, mošta ili vina:

a) masulj, 1 vrećica (10 g)

b) vina s manje kiseline, 1 vrećica (10 g)
Poslije završenog vrenja ili nekoliko dana prije pretakanja. Vinima koja se ne bistre, imaju manje mane ili bolesti, dodaje se ista količina.

c) kod vina iz trulog ili jako natučenog grožđa za zadržavanje ostatka šećera prije završetka vrenja, kod vina koje pokazuje tipična mane ili bolesti, a čije se potpuno ili djelomično odstranjenje može postići s kalijpirosulfitom, preporuća se dodavanje 1, 1,5 do 2 vrećice (15 do 20 g).

2 vrećice (20 g) otopljene u 1 litri vode daju sredstvo s kojim se ispiru boce prije punjenja. U istoj se otopini mogu omekšavati pluteni čepovi prije primjene.

PROCES PRERADE CRNOG GROŽÐA I MACERACIJA

top pyrovin2

 

Ostalo iz našeg uvoza:

Slonova mast - za brtvljenje bačvi (Fassturldichte)

Sumporne trake

Agrogel - agrikulturni polimer za zadržavanje vode u zemlji (eko-proizvod)

Krokar - elektronsko plašilo ptica


Distribucija i veleprodaja:

ORGANIKO 20 KG

pileće peletirano gnojivo s visokim postotkom organske tvari

(HRVATSKI PROIZVOD)


Enološko parafinsko ulje (500 ml, 1 L, 5L)

Kristalna soda 1 kg

Vinolux  - sredstvo za čišćenje inox posuda (250 ml, 500 ml)

Kalofonija (500 g, 1 kg)

Trakasti termometar 10-40 C

http://www.cedar-agro.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=39&category_id=8&keyword=PYRO&option=com_virtuemart&Itemid=159