Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 73 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


Anchor Alchemy I, 1 kgAnchor Exotics SPH 250 g

Anchor Alchemy II, 1 kg
Pogledajte sliku u punoj veličini


Anchor Alchemy II, 1 kg

Cijena: 438,00 kn

Ask a question about this product

PODRIJETLO:

Anchor Alchemy II je znanstveno formulirana mješavina sojeva vinskih kvasaca. Razvijen je u suradnji s Australian Wine Research Institute (AWRI).

PRIMJENA:

Alchemy II povećava hlapive tiole (marakuja, grejp, guava, ogrozd) u bijelim vinima. Ovaj efekt rezultat je sinergičnog djelovanja sojeva kvasaca koji su upotrijebljeni u ovoj mješavini. Odnos sojeva kvasaca korištenih u mješavini znanstveno je formuliran kako bi se postigao optimalni aromatski profil. Preporučuje se u vinifikaciji bijelih sorata kao što je Sauvignon Blanc. 

KINETIKA FERMENTACIJE:

  • preporučuje se samo kod fermentacija sa kontroliranom temperaturom
  • snažan fermentor
  • faktor konverzije1: 0.58 – 0,63

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

  • otpornost na niske temperature: 12 ºC
  • optimalna temperatura: 13-16ºC
  • osmotolerancija2: 25ºBrixa
  • otpornost na alkohol3 pri 13ºC: 15,5 vol.%
  • proizvodnja pjene: mala

METABOLIČKE KARAKTERISTIKE:

  • proizvodnja glicerola: 5-7 g/l
  • proizvodnja hlapive kiseline: uglavnom manja 0,5 g/l
  • proizvodnja SO2: ne proizvodi ili vrlo malo
  • potreba za dušikom: mala do srednja

FENOTIP:

  • killer pozitivan i negativan(razmnožavanje kvasaca umjesto direktne inokulacije narušiti će odnos u mješavini)
  • aktivnost cinamil dekarboksilaze: pozitivna (POF+)

DOZIRANJE: 25 g/hl

  1. Faktor konverzije šećera (ºBrix/ºOe) u alkohol (% v/v) ovisi o početnoj koncentraciji šećera u moštu, ostatku šećera u finalnom vinu, temperaturi fermentacije, o obliku i veličini fermentacijske posude.
  2. Osmotolerancija je najveća koncentracija šećera kojeg kvasac može profermentirati do suhog vina, prema uputama Anchor Yeast´s i u zdravom grožđu.
  3. Alkoholna fermentacija ovisi o temperaturi fermentacije i dostupnosti mikrohranjiva. Kod više temperature fermentacije, veća je toksičnost alkohola i negativan utjecaj na staničnu membranu kvasaca i samim time manja je otpornost kvasaca na alkohol.