Baner
   
Trenutno aktivnih Gostiju: 40 

Tražilica artikala

Katalog proizvoda

Omogućavamo obročno plaćanje do 12 rata korisnicima kartica Maestro, MasterCard i Visa banaka RBA i ZABA i jednokratno plaćanje karticama American Express na našim prodajnim mjestima

kartice visa master maestro

logo amex

logo zaba

logo rba

Plaćanje karticama putem interneta za sada nije moguće.

Za narudžbe putem internet trgovine preporučamo plaćanje putem internet bankarstva ili pouzećem.

logo paypal


GO-Ferm Protect Evolution 1 kgGolica (uljana tikva) GLEISDORFER, 18 MK / za 1 ha

GO-Ferm Protect Evolution 100 g
Pogledajte sliku u punoj veličini


GO-Ferm Protect Evolution 100 g

Cijena: 44,00 kn

Ask a question about this product

GO-FERMR je 100% biološki proizvod, specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobivanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezij, cink i mangan) i amino kiselinama.

GO-FERM je razvijen kao proizvod koji će pomoći vinarima u spriječavanju prespore fermentacije ili zastoja. Prespori završetak fermantacije, odnosno konverzija posljednjih nekoliko grama šećera, može dati dobre uvjete za razvoj i kontaminaciju neželjenim  bakterijama i kvasacima, što može uzrokovati velike probleme  u kvaliteti vina,  kao i ekonomske izdatke i poteškoće u vinariji.

Doziranje: preporučena doza 30 g/hl mošta

GO-FERM 

GO-FERM® je 100% biološki proizvod, specijalni inaktivni kvasac, proizveden specifičnim procesom autolize biomase kvasca u svrhu dobivanja proizvoda bogatog sa određenim esencijalnim vitaminima (pantotenat, biotin), mineralima (oligoelementima: magnezij, cink i mangan) i amino kiselinama. 

GO-FERM® SADRŽI KVASCIMA DOSTUPNA MIKROHRANIVA … 

Mikrohraniva kao što su oligoelementi i vitamini izuzetno su važni da bi se kvascima osigurao uravnotežen i balansiran metabolizam: kada nedostaje samo jedna od ovih komponti, poremećen im je metabolizam i postoji opasnost od pojačane tvorbe stranih mirisa (sumporni spojevi) ili halpivih kiselina. U ovom slučaju jednostavan dodatak dušika može kadkad dati još i gore rezultate. 

Iako grožđe sadrži mikrohraniva u količini koja se smatra da je dovoljna da zadovolji potrebe kvasaca, zadnja istraživanja pokazala su da mikrobiološka kontaminacija grožđa i predfermentativni procesi rezultiraju sve češćim problematičnim situacijama. 

Jednostavno dodavanje mikrohraniva u mošt ima smanjenu djelotvornost: esencijalni encimatski koencimi kao što su Mg, Mn, i Zn čvrsto su blokirani anorganskim anionima, organskim kiselinama,  polifenolima i polisaharidima; vitamini su vrlo brzo potrošeni od spontane mikroflore ili inaktivirani sa SO2, prije nego što inokulirani kvasci mogu imati koristi od njihovog prisustva. 

GOFERM - HRANA KOJA SE DODAJE U REHIDRACIJSKU VODU KVASCA… 

GoFerm, dragocjena mikrohrana za kvasce dodaje se u rehidracijsku vodu gdje se pripremaju kvasci: tada su minerali i vitamini bio-dostupni i prisutni su u velikoj koncentraciji, a selekcionirani kvasac može ih lagano i slobodno adsorbirati prema njegovim potrebama.

… ZA SIGURNU I KOMPLETNU FERMENTACIJU 

GOFERM je razvijen kao proizvod koji će pomoći vinarima u spriječavanju prespore fermentacije ili zastoja. Prespori završetak fermantacije, odnosno konverzija posljednjih nekoliko grama šećera, može dati dobre uvjete za razvoj i kontaminaciju neželjenim  bakterijama i kvasacima, što može uzrokovati velike probleme  u kvaliteti vina,  kao i ekonomske izdatke i poteškoće u vinariji. 


UčinkovitostGO-FERM-auočljiva je pri kraju fermentacije,posebno kod mošta od jače dozrelog grožđa, kada je uočljiv signifikantno veći broj živih stanica kvasca pri kraju fermentacije i samim time brža potrošnja zadnjih grama šećera. 

GO-FERM® snabdijeva mošt i sa manjom količinom alfa amino dušika (oko 10 mgN/l kod dodatka od 30 g/hl); međutim, preporučuje se i dodatak Fermaida  kako bi se povećao sadržaj kvascima dostupnog dušika u u moštevima sa malom i srednjom količinom dušika. Najbolji rezultati dobiveni su spajanjem Goferma, koji se dodaje  za vrijeme rehidracije kvasca iFermaida koji se dodaje nakon 1/3 razgrađenog šećera. 

… SIGURNA SENZORIKA 

GO-FERMÒ smanjuje rizik pojave neželjenih sumpornih spojeva i proizvodnje hlapivih kiselina: vrlo zrelo grožđe i divlja mikroflora mošta - prije inokulacije selekcioniranim kvascima - može biti uzrokom imbalansa mikrohraniva, koji vodi pojavi nepoželjnih mirisa i u moštevima sa visokim sadržajem dušika. GO-FERMÒ osigurava kvascima da u najranijoj fazi izgrade sebi rezervu esencijalnih vitamina i koencima, kako bi se spriječio neuravnoteženi metabolizam radi nedostatka mikroelemenata. 

PAKIRANJE I UPOTREBA 

GO-FERMÒ  je prah pakiran u 1 kg pakiranju. 

Mora se otopiti u rehidracijskoj vodi prije dodavanja suhog selekcioniranog kvasca u vodu. 

GO-FERMÒ  može se otopiti u vodi jer je to 100% biološki proizvod: anorganske soli ili diamonijsulfat mogu naškoditi kvascima za vrijeme rehidracije. 

Preporučena doza GO-FERMÒ je 30 g/hl mošta. 

SKLADIŠTENJE 

Kada se čuva pri 25°C ili nižim temperaturama u zatvorenom pakiranju GO-FERMÒ održava svoju efektivnost najmanje 3 godine. Izbjegavati vlagu i izlaganje višim temperaturama. 

MIKROBIOLOŠKE KARAKTERISTIKE 

Standard plate count                         < 15,000 /g 

Coliform                                                               < 10 /g 

KVASCIMA DOSTUPAN DUŠIK 

U REHIDRACIJSKU 

VODU 

NA KRAJU LAG FAZE, 

6-12 h NAKON INOKULACIJE 

NAKON 1/3 

KONVERZIJE 

ŠEĆERA 

> 200mgN/l 

-------- 

--------- 

--------- 

100-200 mgN/l 

-------- 

--------- 

FERMAID 20-40 g/hl

 

-------- 

FERMAID 20-40 g/hl 

FERMAD 20-40 g/hl