Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 kn
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
 • kn to kn
Gerbinol_CF_1_kg_5bf50955a4651

Gerbinol CF 1 kg

370,00 kn
Popust:
In Stock

Šifra proizvoda: 2926

Za korekciju neugodnog mirisa i okusa, te kod nekontroliranog poremećaja u mirisu i okusu.
Doziranje: 5-10 g/100 l, odnosno prema preporuci stručnaka enologa.

Gerbinol CF je vrlo učinkovito sredstvo za uklanjanje tanina. i ako se koristi u pravoj dozi izuzetno pažljiv posrednik u adsorpciji tanina. Gerbinol CF harmonizira vina, uklanjajući grube tanine koji daju vinu grubi okus. U svom sastavu ne sadrži kazein. Zbog dobre ravnoteže u sastavu proizvoda i samog procesa proizvodnje, Gerbinol CF ne ostaje u vinu, te može biti dodan u vino za završna bistrenja prije punjenja u boce.

Gerbinol CF se koristi za korekcije neugodnih mirisa i okusa (npr. vina sa visokim sadržajem polifenola, bogata taninima, visokim stupanjem oksidacije, gorke tvari, neugodne arome,…), te za zaokruživanje aroma kod suhih i polusuhih vina. Nakon dodavanja u vino, Gerbinol CF će flokulirati, te se mora intenzivnim miješanjem pravilno rasporediti po cjelokupnom volumenu tretiranog vina. Nastale fine čestice su vrlo učinkovite te se efekti vide i u vrlo kratkom roku. Gerbinol CF se lagano odvaja filtracijom ili separacijom.

Primjena i doza: Gerbinol CF može biti dodan u vino u bilo kojoj fazi, čak i prije uobičajenih bistrenja. No ipak se preporuča upotrijebiti ga nakon bistrenja jer će tada doći do pojave lošeg okusa (ako postoji), te se tada koristi najmanja doza. Standardna doza je od 5-10 g/100 L. Veće doze se koriste jedino u posebnim slučajevima vrlo jakog i postojanog mirisa ili okusa.

 • aromatsko zaokruživanje suhih i polusuhih vina 3-5 g/100 L
 • neugodan miris i okus 5-10 g/100 L
 • oksidacija / gorke tvari 5 – 10 g/100 L
 • vrlo loš i neugodan okus i miris 15-20 g/100 L
 • poboljšanje boje kod svjetlije obojenih crnih vina 3-5 g/100 L

U slučajevima kada vino ima vrlo snažno izraženi loš okus i miris, Gerbinol CF se može kombinirati sa aktivnim ugljenom.  Prednost ovog postupka je u smanjenoj dozi aktivnog ugljena. Aktivni ugljen se dodaje prvi, a Gerbinol CF se dodaje 1-2 sata nakon aktivnog ugljena. Gerbinol CF otopiti u 10 puta većoj količini mlake vode uz intenzivno miješanje, te se dodaje u vino uz miješanje.  Napraviti pretok nakon 2-3 dana kako ne bi došlo do modifikacije taloga.

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

 • icon
  Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
  Kalnička 4/A
 • icon
  Telefon : +385 (0)42 20 50 90
  Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com