Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 kn
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
 • kn to kn
Sequestrene_life_4f97f5bdca861

Sequestrene life 500 g

In Stock

Šifra proizvoda: 218

Sequestrene Life je nova formulacija željeznog helata u obliku vodotopivih mikrogranula.
   

Sastav:

6 % m/m Fe topivo u vodi; od toga Fe helatizirano s EDDHA, 6%.

Formulacija:

Vodotopive mikrogranule (WG).

Opis pripravka:

Sequestrene Life je kompleksna molekula EDDH helata i željeza. EDDH helat u Sequestrene Life se nalazi u 3 forme: orto-orto, orto-para i para-para. Orto-orto i orto-para forme su korisne za biljku i te dvije forme zauzimaju više od 90 % udjela željeznog helata u Sequestrene Life. Prisustvo helata na kojeg je vezan željezni ion je iznimno važno i predstavlja temeljnu prednost u odnosu na klasična željezna gnojiva u obliku različitih soli. Namijenjen za sprečavanje i suzbijanje kloroze izazvane nedostatkom pristupačnog željeza u voćnjacima, vinovoj lozi, povrću te ukrasnom i drvenastom bilju i travnjacima za folijarnu primjenu i primjenu putem tla.

Način djelovanja:

Željezo je jedno od temeljnih elemenata u sintezi klorofila. Biljka ga usvaja kao željezni ion Fe2+. Iako je željezo prisutno u velikom udjelu u Zemljinoj kori, za biljku može biti nedostupno ako previsoki pH otopine u tlu onemogućava redukciju Fe3+ u Fe 2+ tj, kada se događa blokada željeza vezanog u tlu. To se najčešće događa u karbonatnim tlima. Željezni helati iz pripravka Sequestrene Life čine željezne ione pristupačnima za biljku i u uvjetima visoke pH reakcije tla. Zbog toga Sequestrene Life primijenjen putem tla predstavlja odličan izvor iona željeza kroz duži period.

Primjena:

1.Primjena putem tla:

U odgovarajućoj količini vode rastopite mikrogranule i u obliku grubog spreja (pod niskim pritiskom) prskajte na tlo ili mikrogranule jednostavno raspršite po tlu kao suhi prah u količinama navedenim *u uputi za primjenu (vidi dolje). Ukoliko se koristi prskanjem ili raspršivanjem, neposredno nakon primjene potrebno ga je unijeti u tlo motikom ili zalijevanjem. Ukoliko je tlo kompaktno, površinu tla potrebno je prije primjene razrahliti. Sequestrene Life se može primijeniti i kroz sustave za navodnjavanje ili prihranu biljaka, gdje se u praksi najčešće koristi u koncentraciji 0,01% (1 kg u 10.000 l vode).

 

Vrijeme primjene:

Usjevi plitkog korijena:

Sequestrene Lfe se unosi u tlo sa posljednjom obrado prije sjetve ili sadnje. Kod već uzgojenih biljaka proizvod se primijenjuje međurednom obradom ili pomoću sustava za navodnjavanje.

Drvenaste i biljke dubokog korijena:

Sequestrene Life se unosi u tlo u širokoj kružnoj traci sve do ispod krajeva krošnje, prije nego što počne intenzivan rast u proljeće. Kako bi proizvod dospio u zonu aktivnog korijena potrebno je dobro zalijevanje (navodnjavanje). Za pojedinačna velika stabla, zona aktivnog korijena se određuje prema veličini krošnje. Brazda se prstenasto iskopa udaljeno od debla počevši od sredine krošnje (projecirano na tlo) prema zamišljenom vanjskom obodu krošnje.

Biljke srednje dubokog korijena:

Sequestrene Life se unosi u tlo uzduž redova početkom obnove vegetacije proljeće. U sušnim predjelima Sequestrene Life s manjim količinama vode oprezno isperite u dublje tlo.

2. Folijarna primjena:
Folijarna primjena preporučase u slučaju intenzivne pojave Fe kloroze i kada vremenski uvjeti (npr.suša) ili tehnologija onemogučavaju    primjenu preko  tla. Usvajanje Fe helata preko lista je brže i biljka se zbog toga već u roku par dana oporavi Zbog manje doze po hektaru djelovanje je privremeno i kraće od primjene preko tla. Prskanjem se primjenjuje u koncentraciji 0,1% (100 g / 100 litara vode) ne više od 1 kg/ha, redovito tijekom vegetacije u razmacima 20 dana. Treba izbjegavati prskanje po vrućini ili jakom suncu radi izbjegavanja pojave ožegotina na biljkama. Idealno vrijeme za prskanje je rano uvečer.

Kultura

Primjena putem tla

Folijarna primjena

Tretiranje cijele površine

Doza primjene g/biljci*

Biljke u razvoju i srednje razvijene biljke

Biljke u razvoju i srednje razvijene biljke **

Dobro razvijene biljke ili u slučaju kloroze

Jabuka, kruška

40 - 60 kg/ha

30 - 50

60 - 100

0,1 % (100 g/100 l vode) Primjenjivati redovito u razmacima od 20 dana

Vinova loza (vinske i stolne sorte

40 - 60 kg/ha

10 - 20

30 - 40

Citrusi

 

30 - 50

60 - 200

Breskva

 

30 - 50

60 - 150

Kivi (aktinidija)

 

30 - 50

60 - 100

Masline

 

10 - 20

30 - 40

Jagode i sitno voće

40 - 60 kg/ha

0,5 - 1

Rasadnici

 

1 - 5

 

Povrće u polju i zaštićenom prostoru, cvijeće i ukrasno bilje u polju i zaštićenom prostoru.

10 - 20 kh/ha

 

 

Ukrasno drveće, drvenasto biljke u parkovima i drvoredi uz ceste.

 

50 - 300

Ukrasno grmlje (rododendron, azaleja, ruže).

 

10 - 20

30 - 40

Travnjaci, sportski tereni.

2 - 5 kg/ha

 

 

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

 • icon
  Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
  Kalnička 4/A
 • icon
  Telefon : +385 (0)42 20 50 90
  Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com