Košarica
0 Artikala - Ukupno : 0,00 kn
Košarica je trenutno prazna!
Proizvod

Kupovina po

Cijena
  • kn to kn
Bentotest_250_ml_5a606418e2b32

Bentotest 250 ml

194,00 kn
Popust:
In Stock

Šifra proizvoda: 3043

po dr. L. Jakobu

po dr. L. Jakobu

Proteini koji su sposbni uzrokovati zamućenje u vinu (ali i drugim proizvodima, npr. sokovima, i sl.) određuju se Bentotest reagensom – laboratorijski reagens, kojim utvrđujemo potrebnu količinu bentonita koju dodajemo u vino za njihovo odstranjivanje.

Način primjene:

Omjer dodavanja Bebntotest reagensa i uzorka vina je 1:10 (pri sobnoj temepraturi). U praksi se najčešće dodaje 5 ml Bentotesta u 50 ml filtriranog vina kojeg želimo testirati. Nakon dodavanja regensa tekućinu intenzivno miješati 10-ak minuta.

S obzirom da se na tržištu mogu naći različiti bentoniti, teško je odrediti univerzalnu dozu bentonita koja se treba dodati ovisno o zamućenju.

Nakon testa bentonit se dodaje na slijedeći način:

– lagano zamućenje: minimalna doza bentonita prema uputsvima

– srednje zamućenja: srednja doza bentonita prema uputsvima

– jako zamućenje: maksimalna doza bentonita prema uputstvima

Recenzije

Trenutno nema recenzija za ovaj proizvod.
Prijavite se za novosti
budite prvi i saznajte sve na vrijeme!

Naši kontakti

  • icon
    Address : Hrvatska, Novi Marof 42220,
    Kalnička 4/A
  • icon
    Telefon : +385 (0)42 20 50 90
    Mobitel : +385 (0)99 34 32 807

Kolačići

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies)

Designed by Slynetwork.com